ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ-INSTRUCTORS
                                                             ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ-INSTRUCTORS 


1)Panagiotis Karaboulas & Maria Mantziou 

2)Stelios Stampoulidis & Despina Amarantidou

3)Stelios Monachas & Wilelmini Kara

4)Grigoris Tsitses Nadia Cronidu
'Εχουν οργανώσει και συμμετάσχει σε βραδιές tango σε συνεργασία με διεθνή μουσικά σχήματα (Otros aires,tanguetto). Επίσης διδάσκουν σεμιναριακά μαθήματα "Μουσικότητα-Ανάλυση του ρυθμού tango με κρουστά", τα οποία έχουν παρουσιαστεί και σε διεθνή φεστιβάλ.Γεώργιος Παρασκευάς -Ζωή Πεταλά 
Γιώργος Παρασκευάς - Ημ. Γέννησης: 19/09/1975
Από μικρός λάτρης του χορού, η disco και το breakdance ήταν τα είδη τα οποία στιγμάτισαν την ζωή του. Από την εφηβεία και έπειτα, εργάστηκε επαγγελματικά ως free style dancer μέχρι που το 2002 μυήθηκε στους latin και ballroom χορούς, τα οποία  και  ξεκίνησε να διδάσκει το 2004 στη Σχολή χορού «Paso libre». Τρία χρόνια αργότερα,  το αργεντίνικο τάνγκο ήταν αυτό που τον στιγμάτισε και τον κέρδισε ολοκληρωτικά, αποτελώντας την αποκλειστική χορευτική ενασχόλησή του μέχρι και σήμερα . Ξεκίνησε να διδάσκεται από δασκάλους της Αθήνας και στη συνέχεια είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στην Αργεντινή σεμινάρια ιδιαίτερα και ομαδικά  από καταξιωμένους δασκάλους. Ακολούθησαν σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ η επιμόρφωσή του  συνεχίζεται έως και σήμερα. Ορισμένα ονόματα δασκάλων από τους οποίους διδάχθηκε είναι: Naveira, Palmaceta, Chicho, Arce, Gaston, Achaval, Nacucio, Auhenia, Oscar Casas, Silvio la via,κ.α….

Από το 2009 έως το 2012 δίδασκε στο «Tango Bar», ενώ τώρα παραδίδει μαθήματα στο «Tango Studio» και στις σχολές χορού «Danza Fuerte» και «Paso Libre». Έχει συνεργαστεί με διάφορους συλλόγους σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, παραδίδοντας σεμινάρια στα μέλη αυτών, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει και συνδιοργανώσει σημαντικά happenings στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως milongas στα πάρκα της μουσικής και στο Θέατρο Κήπου με χορηγό το Δήμο Θεσσαλονίκης, εβδομαδιαίες milongas χειμερινές και καλοκαιρινές, το «Tango con Tres» festival, καθώς και διήμερες εκδρομές.

Με τη ντάμα του Ζωή Πεταλά, έχει κοινή πορεία από το 2008 και έπειτα, τόσο στην παρακολούθηση μαθημάτων, όσο και στη διδασκαλία και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Παράλληλα,  έχουν κερδίσει μαζί τρεις φορές το χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς  που διοργανώθηκαν από σχολές χορού, ενώ έχουν συμμετάσχει και χορέψει σε επιδείξεις, shows καθώς και στο «Τangogreece festival», ως καλεσμένοι. Η  χορευτική τους πορεία συνεχίζει ως σήμερα, με την ίδια αγάπη για το tango, προσπαθώντας να μεταδώσουν το πάθος τους γι’ αυτό το είδος χορού…

Με την ντάμα του Ζωή Πεταλά έχει κερδίσει τρεις φορές το χρυσό μετάλλειο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχει χορέψει σε πολλές επιδείξεις, μαγαζιά καθώς και στο Tangogreece Festival όπου ήταν καλεσμένος.
Η Ζωή Πεταλά ξεκίνησε ως μαθήτρια το 2008 και το 2010 έγινε ζευγάρι με τον Γιώργο Παρασκευά διδάσκοντας μαζί του αλλά και ατομικά. Από τότε οι δυό τους έχουν κοινή επιμόρφωση και πορεία. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο tango studio και στις σχολές χορού paso libre και danza fuerte.


Ηλίας Σελαλμαζίδης
Ο Ηλίας είχε την πρώτη του επαφή με τον χορό το 1987 στην Γερμανία, όπου και τον μάγεψε. Από τότε ασχολήθηκε επαγγελματικά με διάφορα είδη χορού, όπως λάτιν και ευρωπαϊκό, αλλά τελικά τον κέρδισε το αργεντίνικο τάνγκο από το 2005.

Είναι επαγγελματίας δάσκαλος αργεντίνικου τάνγκο, αλλά και αιώνιος μαθητής του, παρακολουθώντας κάθε χρόνο σεμινάρια με μεγάλους μαέστρος σε όλη την υφήλιο. Τα ταξίδια σε αναζήτηση νέων τεχνικών και εξέλιξης του αργεντίνικου τάνγκο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνεχούς επαγγελματικής του πορείας, ενώ πλέον θεωρεί το τάνγκο όχι μόνο χορό αλλά και τρόπο έκφρασης.

Οι επισκέψεις του στην Αργεντινή, για επαφή με νέα στυλ χορού και διαφορετικές προσεγγίσεις, αποτελούν πλέον τρόπο ζωής, ενώ πολλές φορές κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος σε εκδηλώσεις τάνγκο σε Ευρώπη και Ασία.

Θεωρεί ότι ποτέ δεν πρέπει να παραμένει κανείς στάσιμος και κάθε μέρα που περνάει διδάσκει αλλά και μαθαίνει και ο ίδιος, τόσο από μεγάλους δασκάλους όσο από τους ίδιους τους μαθητές του. Στόχος του είναι να αποκτήσουν και οι μαθητές του την μεγάλη του αγάπη για τον χορό και πιστεύει ότι δεν έχει σημασία να γίνει κανείς τέλειος, αλλά να προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο.

Παναγιώτης Καραμπούλας

Γνώρισε το χορό στην ηλικία των 9. Ασχολήθηκε τα επόμενα χρόνια με το χορό, τις πολεμικές τέχνες και τη μουσική.
Το 2005 ταξίδεψε στο Buenos Aires παίρνοντας μαθήματα με μερικούς απο τους σημαντικότερους δασκάλους tango της εποχής.Απο τότε έχει διδάξει το tango σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε Ευρώπη και Αμερική έχοντας συμμετάσχει σε festivals ως δάσκαλος και χορευτης. 
Το 2013 μετά απο 20 και πλέον χρόνια εμπειρίας στις πολεμικές τέχνες εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα νέο μάθημα το οποίο ονομάζει Qi-tango(ένας συνδυασμός της αρχαίας κινεζικής τέχνης του Qi gong με το tango).
Στοχος του μαθήματος είναι η γνωριμία του μαθητή με την εσωτερική του ενέργεια,ο τρόπος ανάπτυξης της και η χρησιμοποίηση της στο tango. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου